in triplo


in triplo 1.0

(Latijn) in drievoud; driemaal; in drie exemplaren

Algemene voorbeelden


De boeken van Baantjer over rechercheur De Cock kenmerken zich over het algemeen door een grote mate van voorspelbaarheid. Meestal vinden er drie of vier moorden plaats. De titel van het 66ste deel in de serie zou daarom zomaar van toepassing kunnen zijn op de helft van het oeuvre van de in 2010 overleden schrijver. De keuze voor de titel De Cock en moord in triplo is echter in dit geval ongelukkig. Meestal volgt er na de eerste moord snel een tweede. In dit boekje is dat niet het geval en lijkt het erop dat Baantjer het bij één moord wil houden. Pas ver voorbij de helft van het verhaal duikt het tweede, en het door de titel voorspelde derde lijk op.

http://www.mpobooks.nl/recensies/baantjer-66-moordintriplo.htm

Frequent is er een waarnemingstoornis aanwezig, meestal onder vorm van visuele hallucinaties. Patiënten zien bijvoorbeeld vlokken of pluisjes (flocculatie) en proberen deze te grijpen (carphologie). Ook kleine dieren (zoals mieren of muizen) of kleine mensjes (liliputiaanse hallucinaties) worden vaak waargenomen. Er is meestal desoriëntatie in triplo (tijd, plaats & persoon) en aantasting van meerdere cognitieve domeinen (geheugen, taal, herkenning, ...) secundair aan de aandachtsstoornis.

http://www.medica.be/w/images/e/e3/Lessen_psychiatrie_mathieu_vandenbulcke_2012.pdf,

Sunny Bergman maakte een aanvulling op haar documentaire Beperkt houdbaar, en voor het gemak – de kijker is kort van memorie – werd voorafgaand aan de uitzending daarvan het origineel nog eens getoond. Weer ergerde ik me in triplo.

http://www.spaink.net/2007/09/11/zeur-niet/,

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • in triplo invullen

De student ontvangt voor elk examen dat in een studiejaar moet worden afgelegd een examen­briefje. Dit is door hem/haar in triplo in te vullen en bij het examen aan de docent af te geven.

http://www.rolduc.nl/index.php?subID=101&pageID=26

( Als vakterm bij titraties.)
  • in triplo meten
  • monsters in triplo nemen
  • in triplo uitvoeren

Titraties worden altijd in duplo (of beter nog in triplo) uitgevoerd. Omdat je een kleuromslag moet beoordelen, is het betrouwbaarder wanneer je de proef een aantal keer uitvoert.

http://www.leoned.nl/mm_files/do_34435/Handleiding-practicumverlslag.pdf

Voor een betrouwbare uitslag is het nodig een titratie in triplo (dus 3x) uit te voeren. Maar vanwege de tijd mogen jullie het in duplo (2x) doen.

http://www.keizerkarelcollege.nl/vakken/dlo/downloadbestand.php?id=2093.

Monsters worden altijd in triplo genomen, waarna u er het volgende mee doet; - Eén monster stuurt u samen met het 'indieningformulier monsters' naar het laboratorium, waar vervolgens de analyse zal plaatsvinden. - Eén monster stuurt u naar RIKILT (= voormalig RIVM), het kwaliteitsborgende laboratorium. - Eén monster is voor uw eigen archief, als contra monster (indien nodig).

http://www.npninfo.nl/uploads/catalog/Handboek%20NZVT%20versie%202015.pdf,

Bij het berekenen van de regressielijn (y=b0+b1x) waarvan je de standaarden in triplo gemeten hebt, moet je dan de gemiddelden van de triplometingen nemen en is n dus 3 en daarvan de regressielijn berekenen en de 3 punten uitzetten in de grafiek of moet je ze alle 9 nemen en is n dus 9 en hiervan de regressielijn berekenen en al de 9 punten uitzetten in de grafiek?

http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/153751-kalibratie/,

Het zuurbindend vermogen kunnen we met deze gegevens uitrekenen door de toegevoegde hoeveelheid natronloog af te trekken van de hoeveelheid zoutzuur die in het begin aanwezig was. Voor het eindantwoord nemen we het gemiddelde van de drie titraties. Natuurlijk zijn er bij de bepaling in deze proef kleine fouten gemaakt. Zoals bijvoorbeeld kleine afwijkingen bij het aflezen en bij het maken van oplossingen. Deze fouten hebben we geprobeerd te compenseren door de proef in triplo uit te voeren en daarvan het gemiddelde als antwoord te nemen.

http://www.examen.nl/php/verslagen/show.php?verslag_id=2401

met substantief ervoor


  • een afschrift in triplo
  • een testament in triplo

Bij de aanvraag wordt een afschrift in triplo van een project gevoegd, dat op een schaal van ten minste 5 mm per meter getekend wordt en de plaatselijke gesteldheid en de ligging van de werkplaatsen, van de magazijnen en van de toestellen alsmede de topografische situatie van de ontginning aangeeft.

http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/arch_a1.pl?N=&sql=%28text+contains+%28%27%27%29%29&language=nl&rech=1&tri=dd+AS+RANK&value=&table_name=wet&cn=1985050931&caller=archive&fromtab=wet&la=N&ver_arch=002,

Een testament in triplo, drie testamenten van Hendrick Martens de Biese.

http://www.thuisinbrabant.nl/object/brabant-collectie/623810

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen